You are currently viewing HOW TO MASTER THE ART OF LAYERING

HOW TO MASTER THE ART OF LAYERING

In my previous blog post we talked about what layering means. I think the only question left unanswered is how to get started?

 1. Get the right accessories. Let’s say, belts. When layering, sometimes there needs to be some contouring – decide whether the most flattering location is your hips, natural waist, or slightly above it. And then accentuate it.
 2. Layer necklines.
 3. Layer sleeves.
 4. Layer hemlines.
 5. Pick smart fabrics. Layer light-weight fabrics (cotton, linen, silk, satin, lace, or mesh) within each other for a summery look, or pair them with heavier fabrics (wool, cashmere, tweed, leather, suede, or denim), to add more contrast and to keep you warm if the temperature drops.
 6. Layer jewellery. Long, fine chain pendants or necklaces look great when paired with a long cardigan, or kimono. Both help you elongate your figure.
 7. Wear underwear as outerwear. When getting dressed in the morning, change the rational order of garments that you put on. Wear a lace dress or silk camisole on top of your T-shirt or shirt instead of wearing it underneath.

Did I manage to get you in the mood…? Have a look around the WEBSHOP and shop my LAYERING PIECES for easy and stylish layering!

Photos: István Várfi

Make-up: Boglárka Szondi

Model: Mónika Rebeka Szőllős

[:hui]

Előző cikkemben arról vol szó, hogy mi is az a layering. Mostmár azt hiszem, csak arra a kérdésre nem válaszoltam, hogy hogyan csináld?

Megfelelő kiegészítőkkel. Vegyük például az öveket. A layering néha megkívánja, hogy hangsúlyozzuk kicsit a sziluettet. Itt érdemes figyelembe venni, hogy melyik testalkathoz mi áll jól, és hogy mit szeretnénk hangsúlyozni, vagy éppenséggel ellensúlyozni.

 1. Rétegelj a nyaknál. Játssz a különböző fajta kivágásokkal.
 2. Rétegelj a karoknál. Kísérletezz a különböző hosszúságú ujjakkal.
 3. Rétegelj a lábaknál. Párosíts különböző hosszúságú elemeket.
 4. Okosan válassz textúrákat. Nyáron kombináld a könnyed, laza esésű anyagokat (pamut, len, selyem, szatén, csipke, tüll) egymással, télen pedig nehezebb anyagokkal (gyapjú, kasmír, szövet, bőr, velúr, farmer) az érdekesebb kontraszt elérése érdekében, és nem utolsó sorban, hogy ne fázz.
 5. Rétegeld az ékszereket. Több, hosszú, vagy különböző hosszúságú vékony nyaklánc egyrészt jól mutat egymással, másrészt nyújtják a sziluettet, főleg, ha egy hosszított fazonú kardigánnal, blézerrel, vagy kimonóval viseled őket.
 6. Csinálj felsőneműt az alsóneműdből. Reggel, amikor felöltözöl, próbáld ki, hogy milyen az, ha más sorrendben veszed fel az egyes ruhadarabokat, mint a megszokott, racionális mód. Vegyél fel egy szatén kombinét vagy csipke kisruhát egy póló vagy ing fölé, ahelyett, hogy alatta hordanád.

Sikerült meghoznom a kedved…? Nézz körül LAYERING RUHADARABJAINK között a WEBSHOPON, hogy egyszerűen, és stílusosan rétegelj!

Fotók: Várfi István

Smink: Szondi Boglárka

Modell: Szőllős Mónika Rebeka